Chemicaliën

Voor een juiste dosering dient u tevens het etiket op de productverpakking te raadplegen. Het doseren van chemicaliën dient men met beleid uit te voeren. Het is beter om meerdere keren te doseren, dan in een keer te veel.

LET OP: geen chloor en zuur (pH-) tegelijkertijd doseren i.v.m. vorming van chloorgas

pH minus/ plus:
Granulaat voor het verlagen/ verhogen van de pH waarde

chloortabs 90% (gestabiliseerd met cyanuurzuur):
Zijn organische chloortabletten, langzaam oplossend. Beïnvloeden de pH waarde van het water NIET. Verbruik: 200 gram per ca 1 - 7 dagen per 50 m3 zwembadinhoud.

Supergranulaat 63% (gestabiliseerd met cyanuurzuur):
Organisch supergranulaat, snel oplossend.
Verbruik: 100 gram per 14 dagen (ca.) per 10 m3 zwembad inhoud

calcium granulaat 70%
Anorganisch calcium chloorgranulaat, snel oplossend.

Anorganisch chloorgranulaat 65%
Speciaal geschikt voor gebruik bij zacht water en in combinatie met een Starline Ionisator. Verbruik: dagelijkse dosering van 40 - 60 gram per 10 m3 zwembadinhoud. Shockdosering: 140 gram per 10 m3 zwembadinhoud

Natriumwaterstofcarbonaat/ Natriumbicarbonaat:
Door toevoeging van de chemicaliën en verwarming van het zwemwater wordt het kalk/ koolzuurevenwicht verstoord. Een doeltreffend middel om deze verhouding weer in orde te maken is natriumwaterstofcarbonaat.
 

Anti alg/ overwinteringvloeistof
Het middel wordt gebruikt ter bestrijding van algen in zwemwater. Bij reeds aanwezige algen (groen- achtig water) eerst een “shock behandeling” toepassen met Starline Calcium granulaat of Starline chloorshock. Verbruik: dosering gelijkmatig over het wateroppervlak. NIET gebruiken i.c.m. Superzuurstof.

Metal magic:
Kristalliseert metalen en kalk die zich in het zwemwater bevinden, deze worden door het filter tegengehouden en bij terugspoelen verwijderd. Perfect middel tegen kalk- en metaalafzetting op folie- en tegelbaden. Verbruik: ca. 3 - 4 dl. per 10 m3 zwembadinhoud.

Filtercleaner:
Verwijdert olie, kalkresten, organische deeltjes en vuil uit zand-, patroon- en diatomeefilters. Verbruik: ca. 0,2 ltr. per spoelbeurt.

Tegel- en foliereiniger:
Verwijdert kalk en vet van tegels, PVC- folie, acryl-, glasvezel- en vinyloppervlakken. Daarnaast ook geschikt om de vetrand langs de waterlijn te verwijderen.

Lamellenafdekking ontkalker
Deze ontkalker verwijdert kalkafzetting van lamellenafdekkingen en andere oppervlakken (zwembad wanden en –bodem). De ontkalking kan gebeuren terwijl het zwembad in gebruik is. De kalk wordt gekristalliseerd en in het filter opgevangen. Daarna worden de kalkkristallen door terugspoeling verwijderd. Tijdens het terugspoelen kunt u gebruik maken van filtercleaner waardoor het filterbed geheel kalkvrij wordt.