Chloorwaarde

Let op! Doseer nooit pH- minus en chloor tegelijkertijd aan het zwembadwater. Hierdoor ontstaat een zeer giftig (blauwzuur) gas

Continu chloorgehalte

1-2x per week het chloorgehalte controleren, door middel van een chloor/pH testset. Het chloorgehalte dient te liggen tussen 1,5 en 2.0 mg/liter. Voor het dagelijks gebruik dient er altijd een chloortablet in de skimmer te liggen. Hiervoor gebruikt u HTH chloortabs.

Indien u chloorgranulaat (korrels) aan het zwemwater toevoegt dient dit altijd via de skimmer te gebeuren.Verwijder hiervoor de skimmerdeksel en voeg met behulp van de meegeleverde maatbeker het chloorgranulaat aan het zwemwater. Voor dosering, volg de instructies op de verpakking.

Richtlijn:

15 gram HTH granulaat verhoogt het chloorgehalte van 10 m³ water met 1 mg/liter.

Let op! Toevoegen van chloorgranulaat rechtstreeks in het zwembad kan plaatselijke verkleuring blijvend tot gevolg hebben.
 

Algengroei of chloorlucht

Mocht ondanks de aanwezigheid van chloor in het zwembadwater algengroei ontstaan of een overmaat van oxideerbare stoffen (chloorlucht!) waarneembaar zijn dan dient u eerst het filter terug te spoelen en hierna een chloorschok behandeling toe te passen.

Ga hiervoor als volgt te werk:

  1. Controleer de pH-waarde, deze moet liggen tussen de 7,0 en 7,6  optimaal 7,2.
  2. Indien nodig de pH-waarde corrigeren.
  3. Controleer de chloorwaarde, deze moet liggen tussen 1,5 en 2,0 mg /liter.

Verhoog de chloorwaarde voor korte tijd (chloorschok). Deze chloorschok kan het beste uitgevoerd worden met HTH chloorgranulaat wat met behulp van een maatbeker via de skimmer aan het zwemwater wordt toegevoegd. Richtlijn: 80-100 gram chloorgranulaat toevoegen.

Let op! Na een chloorschok behandeling niet zwemmen tot de normale chloorwaarde weer is bereikt.
 

Chloorshock

1x – 3x per week het chloorgehalte controleren, door middel van een chloor testset. Het chloorgehalte dient te liggen tussen 0.5 en 1.0 mg/l  

Meer over chloorgebruik

Algen en dergelijke raken na verloop van tijd immuun voor een constant chloorgehalte. Om deze te verwijderen dient u 1 x per maand een chloorshock aan het water te geven. Hierbij wordt kortstondig het chloorgehalte verhoogd. 

Indien het chloorgehalte te laag is dient u een extra hoeveelheid HTH chloorgranulaat toe te voegen.