Zwembad voorbereiden op de winter

Het vriest! Wat nu?

Goed overwinteren is een essentieel begrip om uw zwembad in goede conditie te houden tijdens de wintermaanden. 

Daarbij bespaart het u vele problemen om in het voorjaar het bad weer in bedrijf te stellen en zwemklaar te maken in het voorjaar. 

De filterinstallatie en zwembad permanent in bedrijf laten.

Met deze optie blijft uw zwembad en filterinstallatie permanent in bedrijf en kunt u te allen tijde gebruik maken van uw zwembad.

Dit heeft wel verhoogde energiekosten als gevolg.

 

De filterinstallatie en zwembad in winterstand

De filtertijden worden aangepast zodat de installatie in de nachtelijke uren (koudste tijd) in bedrijf is. Meestal van 01.00 – 07.00 uur

Indien het permanent gaat vriezen, zowel overdag als in de nachtelijke uren, dient de filterinstallatie in permanent bedrijf gezet te worden.

Afhankelijk van het type waterbehandeling wordt er aan het water een “overwinteringsvloeistof” toegevoegd. Dit o.a. ter voorkoming van alg-vorming.

Wanneer het zwembad is uitgerust met een warmtepomp of solarcollector worden deze afgekoppeld en vrij van water gemaakt, dit om bevriezing te voorkomen. Bij de warmtepomp wordt tevens een hoes over de warmtepomp geplaatst om vervuiling te voorkomen.

 

 

Voor de afdekking van het zwembad worden bladeren en overige vervuiling uit het bad verwijderd. De afdekking van het zwembad blijft gesloten en indien aanwezig wordt een bladerennet over het bad gespannen. Het net voorkomt dat tijdens de herfst en winterperiode bladeren in het bad komen en hierdoor bio-aanslag in het zwembad ontstaat.

De automatische niveauregeling wordt afgekoppeld om bevriezing hiervan te voorkomen. Eveneens wordt de filterinstallatie visueel gecontroleerd op onregelmatigheden.

 

Wilt u graag dat uw zwembad winterklaar word gemaakt? Neem contact met ons op en dan plannen we een datum in.